ћирилица срп-ћир latinica srp-lat

EkoBioMorfa 2013

U 2008. godini NIDSBE „Josif Pančić” je uspešno organizovalo prvu naučnu konferenciju za studente biologije, ekologije i zaštite životne sredine pod nazivom „EkoBioMorfa“  u naselju Belo Blato u opštini Zrenjanin. Cilj konferencije bio je iniciranje razvoja naučno-istraživačke ideje i popularizacija istih kod studenata.

2013. godine, posle tačno pet godina predanog rada novih generacija studenata, logično se nametnula potreba za organizovanjem druge konferencije „EkoBioMorfa“. Konferencija je ubrzo potom i održana, od 11. do 13. oktobra u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode u Novom Sadu.

Program konferencije podrazumevao je usmena izlaganja i poster prezentacije originalnih naučnih radova iz oblasti biologije, ekologije i zaštite životne sredine, kao i nekoliko kratkih predavanja iz ovih oblasti. Svi prezentovani radovi prihvaćeni su od strane urednika i recezenata, publikovani su u zborniku i podeljeni učesnicima konferencije.

Publikovani radovi:

1. Stefanović M.

Genetička varijabilnost hipervarijabilnog domena 1 kontrolnog regiona mitohondrijalne DNK populacija evropskog zeca (Lepus europaeus) na teritoriji Vojvodine

2. Atlagić M, Koturov J, Floigl K.

Prilog poznavanja makromiceta planine Cer sa posebnim osvrtom na zaštićene vrste

3. Savković Ž.

Učesnici konferencije EkoBioMorfa 2013

Mikološka analiza objekata kulturne baštine grada Raške

4. Žalac J, Grušanović S.

Zastupljenost različitih ekoloških grupa makrogljiva u okolini sela Temska, Stara planina

5. Đukić S, Tikvicki Ž.

Uticaj nedostatka gvožđa na broj i veličinu stoma kod paprike (Capsicum annum)

6. Rajković D.

Dinamika jesenje seobe i biometrijski karakteri trstenjaka mlakara (Acrocephalus palustris) na Ludaškom jezeru

7. Tmušić M.G.

Morfološka varijabilnost populacija vrste Smyrnium perfoliatum 1. 1753 (Apiaceae, Smyrniecae) iz mediteranskog, submediteranskog i panonskog dela areala