ћирилица срп-ћир latinica srp-lat

Baby exit

Članovi NIDSBE „Josif Pančić “ su učestvovali na ovogodišnjoj manifestaciji Baby exit (14.Festival optimizma), koja je održana u subotu i nedelju 30. i 31. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Naše Društvo je imalo radionicu u okviru Ulice profesija-pametno odrastanje. Sama radionica je naravno obuhvatala aspekte kojima se mi kao ekolozi i biolozi bavimo.

U prvom delu radionice su pravljene origami figurice od starog papira, zajedno sa decom. Pored toga, upoznali smo ih i sa problemima samog zagađenja naše okoline i važnošću reciklaže i metodama kojima se mogu ponovo iskoristi razni materijali koji se nalaze oko nas, i da se pritom ne bacaju i ne zagađuju našu okolinu. Drugi deo radionice je obuhvatao priču o čudesnom svetu gljiva, gde smo učesnike pokušali da upoznamo sa carstvom gljiva, otrovnim i jestivim predstavnicima naše okoline i kroz igricu im pokazali kako oni mogu da se razlikuju, gde da se pronađu, i što je najvažnije, koliko je velik značaj gljiva u samom ekosistemu.

Na manifestaciji je takođe deljen promotivni materijal Društva, dok su se u dogovoru sa Gljivarskim društvom Novog Sada posetiocima delili i posteri sa otrovnim i jestivim predstavnicima gljiva.