ћирилица срп-ћир latinica srp-lat

Baby exit

Чланови НИДСБЕ „Јосиф Панчић “ су учествовали на овогодишњој манифестацији Baby exit (14.Фестивал оптимизма), која јe одржана у суботу и недељу 30. и 31. јуна на Петроварадинској тврђави.

Наше Друштво је имало радионицу у оквиру Улице професија-паметно одрастање. Сама радионица је наравно обухватала аспекте којима се ми као еколози и биолози бавимо.

У првом делу радионице су прављене оригами фигурице од старог папира, заједно са децом. Поред тога, упознали смо их и са проблемима самог загађења наше околине и важношћу рециклаже и методама којима се могу поново искористи разни материјали који се налазе око нас, и да се притом не бацају и не загађују нашу околину. Други део радионице је обухватао причу о чудесном свету гљива, где смо учеснике покушали да упознамо са царством гљива, отровним и јестивим представницима наше околине и кроз игрицу им показали како они могу да се разликују, где да се пронађу, и што је најважније, колико је велик значај гљива у самом екосистему.

На манифестацији је такође дељен промотивни материјал Друштва, док су се у договору са Гљиварским друштвом Новог Сада посетиоцима делили и постери са отровним и јестивим представницима гљива.